Warning: Declaration of New_Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/havenb/public_html/main/wp-content/themes/havenbeheer/functions/theme-functions.php on line 0
Haven Nieuw Nickerie | Havenbeheer Suriname
usflag suriname-flag
Lokatie

De Algemene Haven van Nieuw Nickerie is gelegen aan de Nickerierivier ten noord-westen van Suriname, op een afstand van 11.8 km. (6 zeemijlen) verwijderd van de monding (lichtboei). De Nickerierivier is nabij de haven 150 m. breed. Het totale haventerrein beslaat 1.5 ha. De haven heeft een diepgang van 4.5 m. bij laagtij en kan schepen accommoderen van 6.000 DWT.

De diepgang bij de monding is 3.7 m. bij hoogtij. De havenfaciliteiten zullen verder worden aangepast op basis van de hedendaagse vraag en standaarden onder de projectnaam “Upgrading of Nieuw Nickerie Port”.

De Algemene Haven van Nieuw Nickerie

Sinds 1995 is onze vennootschap aangewezen als de beheerder van haven Nickerie. De overige faciliteiten zijn in september 2002 van de Scheepvaart Maatschappij Suriname N.V. gekocht.
Uit statistieken kan geconcludeerd worden dat de haven van Nieuw Nickerie in de periode 1995 – 1999 een redelijke bloei heeft doorgemaakt.

De steiger werd gebruikt voor het laden van bacoven en rijst voor export. De importen betroffen voornamelijk kunstmest, verpakkingsmateriaal en andere benodigdheden voor de landbouw. Een niet te verwaarlozen transito handel vond plaats met Guyana.

Problemen ontstonden als gevolg van het feit dat de steiger niet meer voldeed aan de eisen van de tijd. In het jaar 2000 heeft de gedachte post gevat om de haven van Nickerie te moderniseren.
De haven van Nieuw Nickerie beschikt sinds juni 2012 over een moderne aanmeerfaciliteit van 250 m.