Warning: Declaration of New_Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/havenb/public_html/main/wp-content/themes/havenbeheer/functions/theme-functions.php on line 0
Historie | Havenbeheer Suriname
usflag suriname-flag
Nieuwe Haven

Opeenvolgende regeringen kwamen aan het begin van de jaren 60 tot het besluit om een eigen havencomplex te bouwen, onder beheer van de Surinaamse Overheid. De basis voor het ontstaan van de N.V. Havenbeheer Suriname werd gelegd op 5 juni 1960 toen de Surinaamse Overheid weer rechten kreeg op een stuk grond van 123.500 m² aan de linkeroever van de Surinamerivier.

Toename van de economische activiteiten stelde hogere eisen aan de havenfaciliteiten.
De havenfaciliteiten aan de Waterkant die toebehoorden aan de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) voldeden niet meer.

Lees verder: In veilige haven: Twintig jaar N.V. Havenbeheer 1971 – 1991 (pdf)

Historie Haven Nickerie

Sinds 1995 is de haven van Nieuw Nickerie geplaatst onder het beheer van de NV Havenbeheer Suriname. De haven van Nieuw Nickerie moest de ontwikkelingen in het district Nickerie ondersteunen. De deplorabele staat van de haven en de alternatieve landtransport route hebben sinds 1999 een terugval betekend voor de haven.

Voor meer informatie m.b.t de algemene haven van Nieuw Nickerie klik hier