Warning: Declaration of New_Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/havenb/public_html/main/wp-content/themes/havenbeheer/functions/theme-functions.php on line 0
Nieuwe Haven | Havenbeheer Suriname
usflag suriname-flag
Lokatie

Ideaal gesitueerd in het hart van Paramaribo, de hoofdstad van Suriname en gelegen aan de Surinamerivier ca. 39 km. (21 zeemijlen) verwijderd van de monding (lichtboei) en de Atlantische Oceaan, is de Nieuwe Haven de voornaamste haven in Paramaribo voor importen en exporten van Suriname en op kleine schaal, de overslag van lading bestemd voor de overige Guyana‘s (Frans Guyana en Guyana). Export lading bestemd voor Europa, Noord America, het Caraibisch gebied en Azie wordt rechtsreeks of middels “feeder services” verscheept.

Importlading voornamelijk uit Europa (Nederland), Noord Amerika (VS), Azie (China, Japan), Latijns Amerika en het Caraibisch gebied(Trinidad & Tobago) wordt eveneens rechtsreeks of middels “feeder services” verscheept.

Vanwege de drempel bij de monding van de Suriname rivier van 7 m. bij hoogtij kunnen schepen met een maximale diepgang van 6.8 m. de haven aandoen. De Nieuwe Haven beslaat in totaal ca. 55 ha. haventerrein, waarvan ca. 7 ha. beschikbaar is voor industriële e.a. havengerelateerde doeleinden.

De Nieuwe Haven

De Nieuwe Haven Terminal verwerkt breakbulk en bulklading, containers, koellading en rollend materieel w.o. voertuigen en beslaat ongeveer 18 ha. terrein en een kade van 600 m. De jaarlijkse throughput is gemiddeld 100.000 TEU’s en 300.000 vrachtton (break)bulk.

De throughput bij de Oliesteiger is gemiddeld 200.000 metrieke ton liquid bulk. Circa 1.000 zeeschepen en kustvaarders (schoeners) en 115 tankers doen jaarlijks de Nieuwe Haven Terminal c.q. de Oliesteiger aan.

Vijftien (15) lijndiensten doen op reguliere basis de Nieuwe Haven Terminal aan met combinatieschepen (multipurpose), containerschepen en ro-ro schepen. Op incidentele basis doen ook cruiseschepen de haven aan.